PP Pension inför automatiserad fondhandel med stöd av Lumera

12/01/2022

PP Pension har infört helt automatiserad fondhandel – första steget i migeringen till Lumeras plattform för försäkringsadministration har nu genomförts.

Stockholm, 12 januari 2022 – Lumera har tillsammans med Future Core Cloud som implementeringspartner nått en milstolpe i ett flerårigt migreringsprojekt för PP Pension, som administrerar tjänstepensioner för företag och deras anställda i den svenska medie- och informationsbranschen. Nu har helt automatiserad fondhandel satts i drift, vilket innebär att den första av fyra planerade faser i PP Pensions migrering till Lumeras plattform har genomförts.

– Efter en snabb genomförandefas är vi nu i gång med Lumeras lösning och imponeras av de nya möjligheter som den ger för vårt erbjudande inom fondhandel. Våra försäkringstagares förväntningar på digitala upplevelser växer hela tiden och med Lumera och Future Core Cloud har vi ett perfekt stöd för att möta denna utmaning genom att migrera våra tunga verksamhetssystem till en modern och framtidssäker SaaS-miljö, säger Kjell Norling, VD för PP Pension.

PP Pension har investerat i en nyckelfärdig SaaS-lösning (programvara som tjänst) från Lumera och Future Core Cloud som ger företaget en enhetlig och molnanpassad plattform som möjliggör migrering av flera äldre verksamhetssystem. De viktigaste målen för investeringen är ökad produktivitet, förbättrad kvalitet, kostnadskontroll och inte minst att erbjuda en suverän användarupplevelse genom digitalisering och automation.

– Det här är ett betydande steg framåt för vårt åtagande för PP Pension och deras försäkringstagare, liksom för vårt samarbete med Future Core Cloud. Detta migreringsprojekt tror vi kommer att bli en modell för framtida SaaS-implementeringar av vår plattform, säger Mats Lillienberg, VD för Lumera.

Med en bakgrund som konsultföretag inom finansbranschen kombinerar Future Core Cloud lång erfarenhet från liv- och sparandebranschen med gedigen kompetens kring Lumeras mjukvaruplattform. Genom sitt samarbete med Lumera erbjuder Future Core Cloud en nyckelfärdig lösning för medelstora livförsäkringsbolag och tjänstepensionssällskap.

– Vårt uppdrag handlar om mer än att bara migrera PP Pension till Lumeras moderna plattform, utan också om att införa SaaS som leveransmodell för systemstöd till verksamheten. Även detta innebär en omställning som vi är noga med att hantera som en separat utmaning, då det är en förutsättning för att lyckas, säger Johan Modig, VD för Future Core Cloud.

För mer information, kontakta:

PP Pension 
Kjell Norling, VD: 08-729 90 90, kjell.norling@pppension.se 

Lumera
Mats Lillienberg, VD: 070-848 81 87, mats.lillienberg@lumera.com 
Christine Blinke, CMO: 073-668 60 08, christine.blinke@lumera.com

Future Core Cloud 
Johan Modig, VD: 070-583 28 08, johan.modig@fcfconsulting.se 

Om PP Pension
PP Pension, grundades 1882 som Svenska Publicisternas understödsförening av Publicistklubben med syfte att förvalta medlemmarnas pensionskapital. PP Pension är en förening som enbart finns till för företag och deras anställda i medie- och informationsbranschen. Därför delar PP Pension varken ut vinster till aktieägare eller provisioner eller bonusar. Istället går vinsten tillbaka till PP Pensions sparare i form av låga avgifter, rabatterade fonder och personlig rådgivning. För mer information: www.pppension.se 

Om Lumera
Lumera är ett svenskt insurtechbolag som driver digital transformation för liv- och pensionsbranschen i Europa. Vårt uppdrag – the Prudent Revolution – handlar om att förena teknologi med partnerskap för att erbjuda liv- och pensionsbolag den snabbaste och tryggaste resan genom komplex förändring. Lumera kombinerar vår moderna molnbaserade plattform för försäkringsadministration med gedigen branschkompetens och erfarenhet från omfattande migreringsprojekt som alltid genomförts felfritt.
För mer information: www.lumera.com 

Följ Lumera på LinkedIn, Facebook och Twitter.

Om Future Core Cloud
Future Core Cloud, en del av koncernen Future Core Fintech Consulting, grundat 2017, levererar IT- och konsulttjänster till finansbranschen i allmänhet och liv- och sparandebranschen i synnerhet. Future Cores medarbetare har gedigen erfarenhet av liv- och sparandeverksamhet och Lumeras plattform. För mer information: www.fcfconsulting.se

Stay informed – and stay ahead

Keep up to date with the latest insights, advice and opinions from across the industry.

Complete the form to receive relevant insights, event invites and industry news.