Lumera utser Chief Operating Officer

01/09/2022

Stockholm, 1 september, 2022 – Lumera, ett ledande insurtechbolag som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för den europeiska liv- och pensionsbranschen, har utsett Johan Rudén till Chief Operating Officer (COO), vilket är en nyinrättad roll i företagets ledningsgrupp.

Som CIO på Folksam under fyra år har Johan Rudén haft en central roll i en genomgripande modernisering av försäkringskoncernens IT-miljö. Han har också erfarenhet från flera ledande positioner på Nasdaq, bland annat som globalt verksamhetsansvarig för delar av värdepappersmarknaden. Dessförinnan har han arbetat på Ericsson med projektstyrning och mjukvaruutveckling mot internationella kunder.

– Vi är mycket glada att välkomna Johan till Lumera. Med sitt starka ledarskap och drivkraft blir han en betydande förstärkning av företagsledningen. Jag är övertygad om att Johans strategiska blick och erfarenhet visar sig värdefull både när det gäller att utveckla Lumeras organisation och vårt erbjudande, säger Mats Lillienberg, CEO på Lumera.

Johan Rudén har över 30 års erfarenhet av ledarskap, med fokus på att utveckla affärer och kundupplevelser inom bland annat försäkring, finansiell teknik, börs & clearing. Han har med framgång drivit förändring i organisationer under komplexa förutsättningar, bland annat med systemutveckling i en mångkulturell miljö.

– Min styrka ligger i att utveckla och coacha starka och självsäkra team. Jag är en stor anhängare av den agila metodiken som ökar takten i utvecklingsarbetet samtidigt som den lyfter individens roll och betydelse. Jag ser optimistiskt på framtiden för och med Lumera och ser med spänning fram emot att samarbeta med fantastiska människor, säger Johan Rudén.
 

För frågor och mer information, kontakta:
Mats Lillienberg, CEO, Lumera: 070 848 81 87, mats.lillienberg@lumera.com
Johan Rudén, COO, Lumera: 076 720 26 52, johan.ruden@lumera.com
Christine Blinke, CMO, Lumera: 073 668 60 08, christine.blinke@lumera.com

Om Lumera
Lumera är ett svenskt insurtechbolag som driver digital transformation för liv- och pensionsbranschen i Europa. Vårt uppdrag – the Prudent Revolution – handlar om att förena teknologi med partnerskap för att erbjuda liv- och pensionsbolag den snabbaste och tryggaste resan genom komplex förändring.

Lumera kombinerar vår moderna molnbaserade plattform för försäkringsadministration med gedigen branschkompetens och erfarenhet från omfattande migreringsprojekt som alltid genomförts felfritt.

För mer informationwww.lumera.com

Följ Lumera på sociala medier: LinkedIn, Facebook och Twitter.

Stay informed – and stay ahead

Keep up to date with the latest insights, advice and opinions from across the industry.

Complete the form to receive relevant insights, event invites and industry news.