Lumera förvärvar och investerar i Ai-London för fortsatt europeisk expansion

25/05/2022

Strategiskt förvärv öppnar marknaderna i Storbritannien och Irland för Lumera, som investerar i Ai-Londons vision för att skapa världens första AI-drivna system för försäkringsadministration. Samtidigt tillförs ytterligare funktionalitet för digitala förmågor till Lumeras lösningar för liv- och pensionsbolag.

Stockholm, 25 maj 2022 – Lumera, ett ledande insurtechbolag som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för den europeiska liv- och pensionsbranschen, har träffat överenskommelse om att förvärva Ai-London, ett brittiskt insurtech-bolag som utvecklar AI-drivna digitala plattformar för livförsäkrings- och pensionsbolag.

Det finns två centrala motiv till Lumeras förvärv av Ai-London: Det stödjer bolagets strategiska mål om tillväxt genom att utveckla nya marknader samt ger ett relevant tillskott till Lumeras teknikportfölj. Genom förvärvet kommer Ai-London att integreras med Lumeras organisation som ett brittiskt dotterbolag.

– Storbritannien är den näst största livförsäkringsmarknaden i världen och möjligheten för Lumera att gå in där är en väsentlig del av vår strategi för att växa i Europa. Att vi kan ta detta steg genom att förena oss med Ai-London är ett tillfälle som vi inte vill missa. Vi har en gemensam vision, “The Prudent Revolution” för liv- och pensionsbranschens digitalisering och ser också en stark kulturell matchning mellan våra organisationer. Våra bolag har också teknikportföljer som i hög grad kompletterar varandra och Ai-London bidrar med digitala förmågor som definitivt är attraktiva för Lumeras kunder, säger Mats Lillienberg, CEO på Lumera.

Ai-London grundades 1992, ett London-baserat företag som tillför närvaro och erfarenhet från Storbritannien, Irland och flera internationella marknader. Med utgångspunkt i Ai-Londons erbjudande kommer Lumera att kunna bygga vidare på sin vision för “The Prudent Revolution” och skapa världens första AI-drivna system för försäkringsadministration.

– Vi ser mycket positivt på att gå samman med Lumera. Fusionen ger långsiktiga fördelar för våra kunder och gör det möjligt för oss att stödja fler och ännu större försäkringsorganisationer i framtiden med vårt AI-drivna system för försäkringsadministration. Vi är imponerade av Lumeras moderna teknikplattform och deras professionella team, med erfarenhet från framgångsrika implementation- och migreringsprojekt för de ledande nordiska försäkringsbolagen, säger Andrew Hubbard, CEO på Ai-London.

För frågor och mer information, kontakta:
Mats Lillienberg, CEO, Lumera: 070 848 81 87, mats.lillienberg@lumera.com 
Christine Blinke, CMO, Lumera: 073 668 60 08, christine.blinke@lumera.com

Om Ai-London
Sedan 30 år levererar Ai-London intelligenta, anpassningsbara plattformar till liv- och pensionsbolag över hela världen. I en tid av förändring för liv- och försäkringsbranschen, med en hård press för att sänka kostnaderna, digitalisera system och att snabbare möta kundernas behov passar vår gedigna erfarenhet inom insurtech perfekt för att stödja kunderna på deras digitala transformationsresa. 

www.ai-london.com

Om Lumera
Lumera är ett svenskt insurtechbolag som driver digital transformation för liv- och pensionsbranschen i Europa. Vårt uppdrag – The Prudent Revolution – handlar om att förena teknologi med partnerskap för att erbjuda liv- och pensionsbolag den snabbaste och tryggaste resan genom komplex förändring. 

Lumera kombinerar vår moderna molnbaserade plattform för försäkringsadministration med gedigen branschkompetens och erfarenhet från omfattande migreringsprojekt som genomförts felfritt.

www.lumera.com

Följ Lumera på sociala medier: LinkedIn, Facebook och Twitter.

Stay informed – and stay ahead

Keep up to date with the latest insights, advice and opinions from across the industry.

Complete the form to receive relevant insights, event invites and industry news.